Gaat Zitten!

Gemeente Delft, wijk Vrijenban
april-oktober 2004

Opdracht van de Gemeente Delft in het kader van "Kunst in de Wijken" waarbij voor elke Delftse wijk een kunstenaar gezocht is om samen met de bewoners een kunstwerk tot stand te brengen.

Op de uitlaatplaatsen in de wijk zijn een dag lang alle honden die voorbij kwamen gefotografeerd, en vervolgens verwerkt tot gemanipuleerde groepsportretten.

Via de flyer "Vor die Hunden gehen" werden de plannen uitgelegd en op de website was de voortgang te volgen. De opening werd aangekondigd met een dubbelzijdige A2 poster waarop alle gefotografeerde honden, en de uitnodiging voor de oplevering. Ons voorstel voor het uiteindelijke kunstwerk was het volgende: vGtO maakt van de uitlaatplaatsen een mini-natuurpark door er displays te plaatsen met banken. Op de displays komen dan NATUURLIJK de foto´s van de Vrijenbanse honden: naar de "canis familiaris" kijken uit de buurt.

Gaat Zitten!: vijf displaybanken, drie enkele en twee dubbele, waarin een gefotoshopte groepsfoto van de op die hondenuitlaatplaats gefotografeerde honden; het hondennetwerk letterlijk zichtbaar in de openbare ruimte. Bankirai en fotoprint op dibond, formaat 250 x 120 x 204 cm.