Vormen van Aarden

Derde aflevering van de tentoonstellingsreeks: "Buiten Triënnale Gelderland". Organisatie CBKGelderland, curator Wim Korvinus.
augustus-oktober 2005, centrum Apeldoorn

Geselecteerde kunstenaars: Arno Arts, Oscar Lourens, Peter Rijnsburger, F.E. van der Weide, Marieke Vriend, Wout Herfkens, Hans Walraven, Liesbeth Doornbosch, Han Halewijn, Nick Hullegie, Alphons ter Avest, Jeroen Melkert, Caroline Kortenhorst, Jan Vos, Inge Pollet, vGtO

Hert op een bed van

Het beeld van een matras in de openbaarheid is altijd even een vreemde gewaarwording; klaarstaand voor het grofvuil, of illegaal gedumpt bij een container of straathoek. De matras waar je op slaapt als je 'gerust' bent, zeg maar geaard, nu naakt zonder laken en bed dat een leefpatroon én een mooi stofpatroon onthult.

Hert, boegbeeld van de Veluwe.
“Het Veluws hert, volop in beweging”, is de leus van de ‘Vereniging tot Behoud van het Veluws hert’. En daar zijn wij het dan roerend mee eens.
Het hert hoort bij de ‘hoofdstad’ van de Veluwe, met zijn recreatieparken. Met hapklaar uitgeserveerd entertainment en speeltuinen waar - in de toenemende claimcultuur - niemand zich kan bezeren.

En zo komt het dat vGtO – terwijl zij in een vorig project in Delft nog alle wipkippen wilden ruimen – nu zelf aan de slag gaat met wipkipveren.
In combinatie met een hert en matrassen voor een zachte landing en om elke aansprakelijkheid te kunnen afwijzen.